matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potęgi o ulamku w wykladniku
Masof:
Jak to obliczyc?(
√
1
5
)
3
24 wrz 20:40
5-latek:
1
√
1
√
1
)
3
1
√
5
(
√
)
3
= (
)
3
=
=
=
= licz
5
√
5
(
√
5
)
3
5
√
5
5*(
√
5
)
2
dalej
24 wrz 20:46
Masof:
√
5
dzięki
25
24 wrz 20:50