pomocy
mrwhite: dla jakich wartosci parametru p (peR) rownanie (x−3)[x2−2(2p+1)x+(p+2)2]=0 ma dwa rozne
rozwiazania?
no to tak wyznaczam 2 przypadki:
1: x=3 Δ=0
i tu mi strasznie nie wychodzi
2: Δ>0
i wychodzi p1= −5/3 i p2=−1
x1,x2=/=3
24 wrz 19:20
===:
wczorajsze? −
24 wrz 19:46
===:
Δ=16p
2+16p+4−4p
2−16p−16
Δ=12p
2−12=12(p−1)(p+1)
... chyba ładnie powinno wychodzić −
24 wrz 19:58
mryellow: chyba sie znamy?
24 wrz 21:48
===:
...może
24 wrz 22:00
===:
wczorajszy jednorożec −
24 wrz 22:13
===:
To jak ... wyszło?
24 wrz 23:12