matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż
kid20:
wyprowadź wzór dla sin4x. wyrażenie ma być wrażone za pomocą kąta x.
24 wrz 18:54
evolution:
24 wrz 19:21
Saizou :
sin(4x)=sin(2*2x)=2sin(2x)•cos(2x)=2*2sinxcosx•(cos
2
x−sin
2
x)
24 wrz 19:25
PW:
Wzory połówkowe.
24 wrz 19:26