proszę osprawdzenie
proszę o rozwiązanie: mam takie zadanie
oblicz odwrotności pierwistków równania
(x−4)*(x − 2) =0
ja ta wykonałem tak
x=4 lub x=2
| | 1 | | 1 | | 3 | |
suma odwrotności to |
| + |
| = |
|
|
| | 4 | | 2 | | 4 | |
tylko w odpowiedzi jest że x =3 , x=6
24 wrz 18:13
Godzio:
Masz poprawnie rozwiązane.
24 wrz 18:14
proszę o rozwiązanie: to dlaczego jest taka odpowiedż
drugie zadanie jest podobne
( 4x +5) *(3x+5) =0
| | −3 | | −2 | |
a wynik w podręczniku jest x= |
| x = |
| |
| | 2 | | 3 | |
24 wrz 18:34