matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż
kry:
Rozwiąż |2x+6|+|x+3|=12
24 wrz 18:12
Godzio:
Wyłączmy 2 z pierwszego modułu: 2|x + 3| + |x + 3| = 12 3|x + 3| = 12 / : 3 |x + 3| = 4 Dalej sobie poradzisz?
24 wrz 18:16
kry:
Tak, dziękuję
24 wrz 18:19