Wykres wielomianu
Marta: Która para punktów należy należy do wykresu wielomianu w(x)=x3−x2=6? Narysuj ten wykres.
A. A1(−1,4), A2(1,4)
B. B1(2,8), B2 (−2,6)
C.C1(−12,5 58), C2(12,618)
D. D1(−32,38), D2(32,718)
24 wrz 16:59
daras: podstaw i sprawdź to elementarne drogi Watsonie !
24 wrz 17:01
Marta: Tylko, że nie mam pojęcia jak to zrobić z tym w(x)=x3−x2=6
24 wrz 17:03
daras: raczej Y=W(x) = x3 − x2 − 6
podstawiasz (−1) i sprawdzasz czy wychodzi 4 itd.
24 wrz 17:35
24 wrz 17:37
PW: Pewnie idzie o wielomian zdefiniowany równością
w(x) = x3 − x2 + 6
(Marta napisała "=6", a "=" i "+" sa na jednym klawiszu.
24 wrz 18:05
Marta: Dziękuję
24 wrz 18:10
Marta: Tak, właśnie, pomyliłam się, ale wiem mniej więcej o co chodzi, także dziękuję za pomoc
24 wrz 18:12
daras: @
PW i my mamy sie domyśleć, że 2x popełniła ten sam błąd przepisując treść zadania z
zeszytu ?
25 wrz 10:57