Liczba sin
Bart-man: Liczba sin π8 * cos π8 jest równa...
23 wrz 23:00
5-latek: π/8= 22,5 stopnia
znasz sin45 wiec zastosuj wzor polowkowy i wylicz sin22,5 to samo z cosinusem
23 wrz 23:06
Eta:
| | 1 | | 1 | |
sinα*cosα= |
| *2sinα*cosα= |
| sin(2α) |
| | 2 | | 2 | |
| | 1 | | π | |
...= |
| sin |
| =......... |
| | 2 | | 4 | |
23 wrz 23:07
MYSZ: | | π | | π | | 1 | | π | | π | |
sin |
| * cos |
| = |
| * 2 * sin |
| * cos |
| = |
| | 8 | | 8 | | 2 | | 8 | | 8 | |
| 1 | | π | | | |
| * sin(2* |
| ) = |
| = U{√2{4}} |
| 2 | | 8 | | 2 | |
23 wrz 23:09