matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wykładnicza zbiór wartości
kar:
Wyznacz zbiór wartości funkcji f, jeśli
2
a) f(x)=
3
x
+1
23 wrz 21:40
Kacper:
2
=m, x∊R
3
x
+1
2=m3
x
+m m3
x
=2−m, m≠0
2−m
3
x
=
m
2−m
0<
m
dokończ i daj komentarz
23 wrz 21:49