23 wrz 20:27
Kami: Pomoże ktoś ?

chociaz wyprowadzić ten licznik w ułamku , bo na pewno Trzeba bd skorzystać ze
wzoru skróconego mnozenia
24 wrz 00:58
5-latek: Licznik
(6−111/2)(6+111/2= (6−√11)(6+√11)= 62−(√11)2= 36−11= policz
Mianownik
(√6−√11−√6+√11)2=
(√6−√11)2−2*√6−√11*p{6+√11+(√6+√11)2=6−√11−2*√(6−√11)(6+√11+6+√11=
6+6−2√(6−√11)(6+√11)
A teraz spojrz na licznik i ile rowna sie to co jest pod duzym pierwiastkiem ? wiec dokoncz
liczenie
24 wrz 01:35
5-latek: zapamietaj wzor a1/2=√a
24 wrz 01:36