równanie trygonometryczne
Olgaaa: √sin2 x2= √32
tam równa się pierwiastek z trzech przez dwa
23 wrz 20:22
23 wrz 20:25
Bogdan:
tam stosuje się dużą literkę U przy zapisywaniu ulamków
23 wrz 20:25
Eta:
√a2=|a|
| | x | | √3 | | x | | √3 | | x | | √3 | |
|sin |
| |= |
| ⇒ sin |
| = |
| v sin |
| = − |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
i dokończ..........
23 wrz 20:25
Eta:
23 wrz 20:26
Bogdan:
23 wrz 20:28
J: ...
23 wrz 20:30
Olgaaa: | | 2π | |
wychodzi mi jedynie x= |
| +4kπ |
| | 3 | |
a nie wiem jak jeszcze do tego drugiego rozwiązania dojść
23 wrz 20:36
J: sin(180 − α) = sinα zatem: sin60 = sin(180 − 60) = sin 120
23 wrz 20:40
Olgaaa: | | 4 | |
Dziękuję  teraz mi wyszło to drugie: |
| π+4kπ |
| | 3 | |
23 wrz 20:48