Funkcje
Karsad: Wykaż ,że jeżeli wykresy funkcji y=ax+b, y=bx+c,y=cx+a mają wspólny punkt,to a=b=c.
Proszę o pełny tok rozumowania
23 wrz 20:19
Kejt:
jeśli mają mieć punkt wspólny, to zajdzie:
ax + b = bx + c = cx + a
spróbuj dalej.
23 wrz 20:27
PW: Karsad, my tu trochę pomagamy, a nie wykonujemy polecenia typu "Proszę o pełny tok
rozumowania". Powiem w tajemnicy: dla człowieka zorientowanego to nudne. To Ty masz myśleć i
się rozwijać, a nie kompletować gotowce.
23 wrz 21:09
daras:
23 wrz 21:23
Kejt: Słuszna uwaga.
23 wrz 21:25