;/
BEN: Oblicz granice ciągu o wyrazie ogolnym an jesli:
an=2n2 − 3n + 7
an= −2n4 + 5n − 7 / 3n2 − 6n
an = √2n − √n+10
23 wrz 20:11
BEN: Bardzo mi zalezy na 2 pierwszych przykladach
23 wrz 20:21
52: n−>∞ ?
23 wrz 20:21
BEN: ta
23 wrz 20:24
BEN: Potrzebuje rozpisać co i jak.
23 wrz 20:24
klor:
a) g=∞
b) g=−∞
c) g=∞
23 wrz 20:27
J: a) co się dzieje z trójmianem kwadratowym (a = 2 > 0), gdy x dąży do ∞ ?
23 wrz 20:28
52: | | 3 | | 7 | |
1) lim 2n2−3n+7= lim n2(2− |
| + |
| )= +∞ |
| | n | | n2 | |
n−>+
∞ n−>+
∞
23 wrz 20:28
BEN: Klor, mozesz rozpisać dlaczego tak jest?
23 wrz 20:28
jakubs: A poprzednie zakapowałeś ?
23 wrz 20:29
5-latek: jak masz wielomian to wyciagasz najwieksza potege przed nawias
23 wrz 20:30
BEN: a w ostatnim, jak?
23 wrz 20:33