| a2 − b2 | ||
skorzystaj z : a − b = | ||
| a + b |
...pozdrawiam...
| 1 | ||
.....tylko policzyłem w pamięci ..... a wynik to: | .. ![]() | |
| 2 |
| n2+n−n2 | ||
limn→∞ | ||
| √n2+n+n |
| n | ||
limn→∞ | ||
| √n2(1+1n)+n |
| n | ||
limn→∞ | ||
| n√(1+1n)+n |
| n | ||
limn→∞ | ||
| n(√(1+1n)+1) |
| 1 | ||
limn→∞ | ||
| (√(1+1n)+1) |
| 1 | 1 | 1 | ||||
limn→∞ | =0, a więc: | = | ||||
| n | √1+1 | 2 |
| n2 + n − n2 | 1 | 1 | ||||
... = | = | = | = .. | |||
| √n2+n + n | √n2/n2 +1/n +1 | 1+1 |
| n2 + n − n2 | 1 | 1 | ||||
... = | = | = | = .. | |||
| √n2+n + n | √n2/n2 +1/n +1 | 1+1 |