:?
ALA: | | 6n | |
hejka, cwiczę ciągi i utknęłam na jednym z zdania, a mianowicie: |
| , wynik koncowy |
| | 2+√2n | |
cały czas wychodzi mi 6/√2 a wiem, ze to zle...
23 wrz 19:06
Kejt: co masz policzyć?
23 wrz 19:07
ALA: Oblicz granice ciągu o wyrazie ogolnym an jesli:
23 wrz 19:12
J:
| | 6n | |
skoro taki wynik, to pewnie granicę przy n→∞ i ci ma postać: an = |
| |
| | 2 +√2*n | |
23 wrz 19:16
Kejt:
| | 6n | | 6n | | 6 | |
limn−>∞ |
| = limn−>∞ |
| = |
| = |
| | 2 + √2n | | | | 0 + √2 | |
skąd pewność, że to źle?
23 wrz 19:17
Janek191:
Tam jest √2n, czy √2n ?
23 wrz 19:18
ALA: wzorując sie na wynikach ma wyjsc 3√2, dlaczego?
23 wrz 19:18