podaj wszystkie liczby całkowite spełniające nierówność
Wiktorka : −2x
2+R>0
Bardzo proszę nie mogę sobie poradzić resztę zadań ogarnęłam
23 wrz 15:23
5-latek: A co to jest u Ciebie R ?
23 wrz 15:32
Wiktorka : Gdybym wiedziała sama bym to rozwiązała

taka treść zadania w książce
23 wrz 15:40
J: ..to się dobrze przypatrz... może też jest : −2x2 + x > 0
23 wrz 15:51
5-latek: Wiec podobnie jak w tamtym zadaniu moze ma byc −2x2+x >0
23 wrz 15:53
5-latek:

To jest wykres funkcji y=−2x
2+x wiec ?
23 wrz 15:57
5-latek:

Moze w zadaniu jest podana jakas liczba R
np to jest wykres funkcji f(x)=y=−2x
2+5 i tu znajdziesz rozwiazania cakowite
23 wrz 16:01