matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wzór skróconego mnożenia
jola:
(6−c)(c+24)=81 Policz deltę
11 lis 11:12
Karolina:
6c+144−c
2
−24c=81 −c
2
−18c+63=0/:−1 c
2
+18c−63=0 Δ=b
2
−4*a*c Δ=324−4*1*−63 Δ=576 pierwiastek z delta=24
11 lis 11:43
jola:
Serdeczne dzięki
11 lis 12:01