matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wykładnicza
Aya:
x+6
Dla jakich wartości parametru m (m ∊ R) równanie |
| =
1
4
m
+5 ,gdzie x ≠ −3 ma
x+3
więcej rozwiązań ujemnych niż dodatnich?
22 wrz 19:55
Aya:
mała poprawka... tam ma byc
1
4
m+5
22 wrz 19:55
AcidRock:
x + 6
Narysuj wykres funkcji f(x) = |
|, a potem zbadaj, ile przecięć ma funkcja f oraz
x + 3
prosta y = p, w zależności od parametru p (wprowadzamy zmienną pomocniczą: p =
1
(
)
m+5
).
4
22 wrz 20:04