pomocy bo bedzie nastepna pala
trojkat: pole trapezu prostakatnego wynosi 9 cm kwadratowych a jego wysokosc ma 2 cm. jak obliczyc sume
dlugosci jego podstaw
22 wrz 18:48
pigor: ..., z warunków zadania
P
tr.=9 ⇔
12(a+b)*2= 9 ⇔
a+b= 9 .... i nie wstyd Ci
22 wrz 18:55
5-latek:

| | a+b | |
Ptr= |
| *h (ten wzor musisz znac ) |
| | 2 | |
Masz dane P
tr=9cm
2 i masz dane h=2cm
podstaw dane i wylicz z tego wzoru a+b (jest to suma podstaw
22 wrz 18:57
trojkat: spadaj glupia ,malpo

pałuj sie!
22 wrz 19:02
Kacper: Tak się dziękuje za pomoc?
22 wrz 19:05