matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
promień okręgu opisanego
Ewa:
promień okręgu opisanego na trójkącie prostokątnym o przyprostokątnych długości 6 cm i 10 cm ma dł
22 wrz 18:41
pigor:
..., c=
2R=
√
a
2
+b
2
=
√
36+100
=
√
136
= p[4*34}=
2
√
34
⇒
R=
√
34
≈ 5,8.
22 wrz 18:49