matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówność kwadratowa
jolka:
Rozwiąż nierówność x
2
− 4x − 5 < 0
11 lis 10:54
Ergo:
4+6
4−6
Δ=36 x
1
=
x
2
=
2
2
x
1
=5 x
2
=−1 parabola do gory , wiec x∊(−1,5)
11 lis 11:00
jolka:
Dzięki
11 lis 11:02