f(x)=min(1,1/x)
whatever: | | 1 | |
Czy dany punkt należy do wykresu funkcji? f(x)=min(1, |
| ) |
| | x | |
A(0,1)
Prosze o pomoc
22 wrz 18:03
J:
Nie ... bo punkt A(0,1) nie należy do dziedziny funkcji...
23 wrz 08:58
5-latek:

| | 1 | |
min(1, |
| )=1 dla∊ <1,oo) |
| | x | |
| | 1 | | 1 | |
min(1, |
| = |
| dla x ∊(−oo,1)\{0} |
| | x | | x | |
Czy dobrze zaznaczylem ten wykres fej funkcji na zielono ?
23 wrz 09:27
J:
Cześć ..

... nie bardzo ...zauważ:
f(1) = min(1,1) = 1
....
| | 1 | |
f(x) = |
| ... dla x ∊ (1,+∞) |
| | x | |
23 wrz 09:50
5-latek: Witam
J 
Dziekuje . A myslalem ze juz zrozumialem . Jednak jeszce trzeba pare przykladow rozwiazac
23 wrz 09:59
J: ..... spróbuj przeanalizować przedział: (0,1) ..
23 wrz 10:03
5-latek: Tak zrobie . Tylko jak wroce z warsztatu , bo o 11 jade dalej czyscic samochod do konserwacji
23 wrz 10:05
Mila:

D=R\{0}
x=0
23 wrz 21:18
daras: [F[Mila] ] powiedz mi jaki jest sens zapisywania w ten sposób funkcji?
przecież można zapisać to jako nierówność w dwu przedziałach
23 wrz 21:21
Mila:
No cóż, różne są teraz zadania, które mają jakiś cel bliżej mi nieznany.Może to chodzi o
skrócony zapis.
Macierz odwrotna w arytmetyce mod(13) też mnie śmieszy.
Pewnie dlatego, że nie znam zastosowania.
23 wrz 21:26
5-latek: Przepraszam ze tak dlugo nie odpisywalem ale analizowalem ten rysunek
23 wrz 21:38
5-latek:

| | 1 | |
Milu a wykres max(1, |
| ) wedlug mnie bedzie wygladal tak |
| | x | |
bo 0 nie nalezy do dziedziny
23 wrz 21:44
Mila:
Zapomniałeś o jednym fragmencie.
23 wrz 21:54
5-latek: Tak
Milu zapomnialem

dziekuje CI bardzo . wroce do tego jak bede przerabial wlasnosci funkcji to wtedy poproszse Cie
o jakie przyklady
Jeszce raz wielkie dzieki
23 wrz 22:02
Mila:
23 wrz 22:18