błagam każde nagrodze ;)
crainsexlapsexwolf:

W trójkącie ABC punkty D, E leżą odpowiednio na bokach AB i AC tak, że |AD| : |DB| = 1:2 oraz
|AE| : |EC| = 2:1. Udowodnij, że |EF| : |FB| = 1:6.
22 wrz 17:59
crainsexlapsexwolf: Widzę że nikt tu nie potrafi tego zadania niestety 13 latki umieją tylko pomóc przy dodawaniu
22 wrz 18:04
adminmatematykapisz:

Zrobione. Pozdrawiam mam nadzieję że pomogłem.
22 wrz 18:07
Mariusz Pudzianowski: |AB|=3x
|AC|=3y
Jak widać trójkąt ten to trójkąt równoboczny.
Narysuj sobie kwadrat. Punkty przecięcia to punktu równoległe do boków czyli ich równanie
można policzyć ze wzorów na granicę funkcu (oczywiście definicja Couchego)
δ(A,B)=∫lim n→x (A−B)/C
Mam nadziejężę pomogłem
22 wrz 18:12