matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąt prostokątny
marcin:
W trójkącie prostokątnym obliczyć wysokość poprowadzoną z wierzchołka kąta prostego, gdy przyprostokątne mają długość 3 i 4
11 lis 10:51
Godzio:
a=3 b=4 a
2
+b
2
=c
2
9+16=c
2
√
25
=c c=5
ab
ch
=
2
2
ab=ch 12:5=h 2,4=h
11 lis 11:53