obliczanie granicy funkcji
szafiroweOczęta: Oblicz pole trojkata, jaki tworzy z osiami ukladu wspolrzednych styczna do wykresu funkcji
f(x)= x−2/(x+3) w punkcie o odcietej x=−2.
22 wrz 17:53
PW: Oj, obawiam się, chłopcze, że będziesz musiał liczyć pochodną, a nie granicę.
22 wrz 18:19
Jan Lechoń: @PW jak takki dobry jesteś t odawaj to W trójkącie ABC punkty D, E leżą odpowiednio na bokach
AB i AC tak, że |AD| : |DB| = 1:2 oraz
|AE| : |EC| = 2:1. Udowodnij, że |EF| : |FB| = 1:6.
22 wrz 18:20
PW: nyśt fersztejen
22 wrz 18:25