Obliczenie statystyczne
tygrys: Hej. Muszę wykonać badanie statystyczne w którym wzięło udział 24 dziewcząt.
Kobiety zapytano o ilość butów w domu( ilość można wymyślić)
Potrzebuje:
Zestawienie wyników:
tabelka,wykres słupkowy
obliczenie statystyczne
ś.artmetyczna, mediana,dominata,odchylenie standardowe
wnioski
22 wrz 17:11
Ajtek:
Krok pierwszy, przeprowadź tą ankietę

.
22 wrz 17:13
tygrys: Ania ma: 2 pary
Kasia i Ola: po 3 pary
Asia,Krysia,Basia.Nina: po 4
Miska,Jola,Ela: po5 par
Zuzia,Ala,Nina,Doma,Ewa,Maria: po 6 par
Diana, Iza: po 7 Par
Kamila,Zuza,Gabi : po 8 par
Lusia, Wera: po 9 par
Maja: 10 par
22 wrz 17:33
tygrys: a dalej?
22 wrz 17:38
Ajtek: Rób tabelkę

.
22 wrz 17:41
tygrys:

nie wiem jak się rysuję tutaj ale jakoś namazałam. Dobrze?
22 wrz 17:51
22 wrz 18:10
22 wrz 18:11
tygrys: ktoś jeszcze coś podpowie?
22 wrz 18:24
PW: Kocham statystykę. Szczególnie interesuje mnie punkt "wnioski". Gdybyś wymyślił, to koniecznie
daj znać.
22 wrz 18:29
tygrys:

x=1*2+2*3+4*4+3*5+6*6+2*7+3*8+2*9+1*10/ 24
x=141/24
x=5,875
Mediana
6+1/2+7/2=3,5
jest to dobrze?
22 wrz 18:40