matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak obliczyc taka calke oznaczona? całka jest od 2 do 1
DaniElk:
∫(x
2
+2)cos(3x)dx
22 wrz 11:34
ICSP:
dwa razy przez części.
22 wrz 11:51
J:
przez części: u = x
2
+ 2 u' = 2xdx
1
v' = cos(3x) v =
sin(3x) .... i jeszcze raz przez części
3
22 wrz 11:58