sumy i różnice funkcji trygonometrycznych
Olgaaa: 2sin2α+√3sin2α−1
Należy to zamienić na iloczyn.
Kompletnie nie wiem jak
21 wrz 20:33
Olgaaa: Pomoże ktoś?
21 wrz 20:41
Olgaaa: .....
21 wrz 21:07
Mila:
cos(2x)=cos
2x−sin
2x=1−2sin
2x
2sin
2x−1+
√3sin(2x)=
√3sin(2x)−cos(2x)=
| | 1 | |
=2*(U{√3{2}sin(2x)− |
| cos(2x))= |
| | 2 | |
| | π | | π | | π | |
=2*(sin(2x)*cos |
| −sin |
| *cos(2x))= 2*sin(2x− |
| ) |
| | 6 | | 6 | | 6 | |
21 wrz 21:37
Olgaaa: Dziękuję najmocniej
21 wrz 21:42
Mila:
21 wrz 21:45