matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f.trygonometrycznych
babaZkuchni:
Witam! Jak obliczyc okres podstawowy funkcji trygonometrycznych? Mam taki przyklas sin(6x + π/4) Prosze o wytlumaczenie! Dziekuje
21 wrz 17:40
Mika:
6x = 2π
1
x =
π
3
1
Okres T =
π
3
21 wrz 18:53