matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
i_need_sombody:
całka 4cos2x
21 wrz 17:03
Janek191:
∫ 4 cos 2x dx = 4 ∫ cos 2 x dx = 4 ∫ ( 2 cos
2
x − 1) dx = 8 ∫ cos
2
x dx − 4 ∫ dx =
21 wrz 17:07
marek:
albo podstawic t=2x
21 wrz 17:11