całka jak pokolei
i_need_sombody: całka 4cos2x
21 wrz 16:58
sushi_gg6397228:
wzór podwojonego kąta
cos2x=...
21 wrz 16:59
i_need_sombody: cos2=cos2x+sinx ? i co dalej
21 wrz 17:01
sushi_gg6397228:
najpierw rozpisz porzadnie wzor
21 wrz 17:13
i_need_sombody: sam nie dam rady
21 wrz 17:14
sushi_gg6397228:
masz napisac wzor na podwojony kat
21 wrz 17:15
i_need_sombody: cos2 x=cos2x+sin2 x
21 wrz 17:20
sushi_gg6397228:
kto kazał go przekształcać ?
jeszcze raz
cos 2x=...
21 wrz 17:23
i_need_sombody: cos2x=cos2x − sin2x
21 wrz 17:25
sushi_gg6397228:
zamieniamy sin2x na cosinusa z 1trygonometrycznej
21 wrz 17:29