matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania trygonometryczne
meg:
4sinx/2+cosx=3
21 wrz 16:07
PW:
Wskazówka:
x
cosx = 1 − 2sin
2
2
21 wrz 16:14
Janek191:
4 sin x
Tam jest
= 3 ?
2 + cos x
sin x = sin 2*
x
2
= 2 sin
x
2
*cos
x
2
21 wrz 16:18
meg:
czyli ma być tak 1−2sin
2
x/2=3−4sinx/2 ?
21 wrz 16:29