matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jaka liczbe wstawic za x i y
aga:
10x+y=10y+x−1 prosze pomozcie
21 wrz 13:51
ICSP:
Podaj oryginalną treść zadania.
21 wrz 13:53
aga:
oblicz ile wynosi x a ile y
21 wrz 13:59
ICSP:
9x − 9y = −1 9(x−y) = −1
−1
x−y =
9
1
y = x +
, x ∊ R
9
21 wrz 14:00