Naszkicuj wykres funkcji f
Anka: Naszkicuj wykres funkcji f:
f(x) = 2 − ||x|3 − 1|
20 wrz 19:23
MQ: Masz tu obok przycisk [ rysuję ]
20 wrz 19:26
Piotr 10: To lecimy przed meczem:
f(x) = − I IxI3 − 1I + 2 = − ( I IxI3 −1I − 2)
y=x3
1. WbOY → IxI3
2. translacja o wektor u→[0;−1] → IxI3 − 1
3. WBOX → I IxI3 − 1I
4.translacja o wektor v→= [0;−2] → I IxI3 − 1I − 2
5. SOX → f(x) = − ( IxI3 −1I − 2) = 2 − I IxI3 −1I
20 wrz 19:28
Anka: dostrzegłam swój błąd

dzięki wielkie
20 wrz 19:49
Piotr 10: To dobrze
20 wrz 19:50