matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Krótkie pytanie
lola:
Cześć! Chciałabym się tylko upewnić, czy jeżeli w poleceniu zadania mam podane F(x,y)=f(x)g(y) i wyliczone funckje g(y)=y
2
, f(x)=x to F(x,y) będzie równe po prostu xy
2
? Dzięki
19 wrz 15:38
J:
Tak
19 wrz 15:39