pilnie potrzebne!
maturzystka: Wiedząc, że log2 3=m, oblicz:
1/logp{3} 2+1/log9 2
19 wrz 14:11
J:
Wskazówki:
log32 = U{1}{log23 oraz log92 = log232 = 3log23
19 wrz 14:13
J: | | 1 | |
..brak klamry ... log32 = |
| |
| | log23 | |
19 wrz 14:14
maturzystka: Ypomoglo przy drugim ulamku ale nie wiem co zrobic z pierwiatkiem z 3 w pierwszym
19 wrz 14:18
J: | | 1 | |
..... log92 = |
| oraz log29 = 3log23 |
| | log29 | |
19 wrz 14:19
J: .. tam w podstawie jest √3 ?
19 wrz 14:21
maturzystka: To jest pomoc do drugiego, to umiem ale nie wiem co z pierwszy ulamkiem
19 wrz 14:22
J:
log√32 = 2log32
19 wrz 14:23
maturzystka: Tak pierwiastek z 3
19 wrz 14:24
maturzystka: Aaa ok

a co to jest za wzór?
19 wrz 14:28
19 wrz 14:29