przekształcenie f.trygonometrycznych
mikroGnom: Wyznacz zbior wartosci funkcji
f(x)=tg2x −3
Powie mi ktos jak zrobic to krok po kroku?
Nie pamietam co sie dzieje z funkcja, gdy podniesiemy ja do kwadratu
19 wrz 12:57
Ajtek:
A co się dzieje z dowolną liczba podniesioną do kwadratu?
19 wrz 12:59
PW: tgx przyjmuje wszystkie wartości rzeczywiste, a więc tg2x przyjmuje wszystkie wartości
nieujemne:
tg2x ≥ 0.
Po odjęciu stronami liczby 3
tg3x − 3 ≥ −3.
19 wrz 13:01
5-latek: Czesc
Ajtek 
Troche sie dzisiaj napracuje bo mam na 15 jechac czyscic autko do konserwacji .
Jutro bedziemy konserwowac
19 wrz 13:02
Ajtek:
Witaj
PW 
.
19 wrz 13:02
Ajtek:
Cześć
5−latek, ja mam wolne dzisiaj, ale jutro i w niedzielę kupa roboty. No i strefa
kibica wieczorem jutro

.
19 wrz 13:03
help i need somody:

Jeśli funkcję podniesiesz do kwadratu to "odbijasz" ją względem osi oX. Odbicie lustrzane.
19 wrz 13:03
J: .... odjęcie stronami liczby 3 .. nie podnosi tgx do potęgi 3 ...
19 wrz 13:03
5-latek: Mecz przede wszystkim
19 wrz 13:05
J:
.... ciekawa teoria ... f(x) = x , czyli : f(x) = x
2 − to odbicie y = x względem osi OX
...
19 wrz 13:06
PW: J, toż to "literówka" − sąsiednie klawisze (a ja ślepnę). Dziękuję za czujność
19 wrz 13:06
J: .... Witam
PW .... ja to wiem, ale autor mógłby "główkować" ....
19 wrz 13:09