rownania
kasia: Rozwiąż układ równań z parametrem m: x+m=1
mx+y=−1
18 wrz 23:12
5-latek: ja bym moze to zapisal tak
{x=1−m
{mx+y=−1 i rozwiazywal to metoda wyznacznikow
18 wrz 23:19
5-latek: No i jak kasiu dobry pomysl , czy nie ?
18 wrz 23:32
Janek191:
Czy aby dobrze przepisany jest ten układ równań ?

x + m = 1 ⇒ x = 1 − m
m x + y = − 1
−−−−−−−−−
x = 1 − m
m*( 1 − m) + y = − 1
−−−−−−−−−−−−
x = 1 − m
m − m
2 + y = − 1
−−−−−−−−−−−−−−
więc
x = 1 − m
y = m
2 − m − 1
============
19 wrz 07:08
5-latek: Jednak
kasia nawet nie spojrzala
19 wrz 11:23