matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granice
Krzysiek:
BARDZO PROSZĘ O POMOC Oblicz: lim 3
n+3
sin 1/3
n
n→
∞
lim 4
3/(1−x)
n→1
−
18 wrz 21:22
Mila:
1
lim
n→
∞
(3
n
*3
3
*sin(
))=
3
n
1
27*sin(
)
3
n
=lim
n→
∞
=27*1=27
1
3
n
18 wrz 22:49
Krzysiek:
Dzięki
18 wrz 23:11
Mila:
18 wrz 23:43