Porównywanie Potęg
zecia: 1. Uporządkuj potegi rosnąco :
a) 30 , 31 , (−3)3 , 35 (−3)6
b) (5/7)0 , (5/7)6 , (5/7)1 , (5/7)2 , (5/7)4
2. Uporządkuj liczby :
a) 415 , 323 , 227 , 86 , 642, 169 od najmniejszej do największej
b) 94 , 813 , 320 , 275 , 2432 , 97 od największej do najmniejszej
18 wrz 20:28
sushi_gg6397228:
jakiś własny wkład ?
18 wrz 20:30
5-latek: Zadanie nr 2
w a) wszystkie liczby mamja miec w postawie 2 np 4=22 to 415=(22)15= 230
w b) wszystkie maja miec w postawqeie 3 np 81= 34 to 813=(34)3= 312
18 wrz 20:32