matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja wykladnicza
Davidienko:
1
√
3
Dla a=
oblicz x, gdy F(x)=
3
9
1
√
3
(
)
x
=
3
9
i co dalej z tym?
18 wrz 20:10
bdziumzde5:
√
3
= 3 do 1/2 9 = 3 do 2 P{3}{9} = 3 do ( 1/2 − 2 ) = 3/2 x = 3/2
18 wrz 20:12
bdziumzde5:
√
3
1
−3
= 3 do {
−2} = 3 do
9
2
2
−3
x =
2
18 wrz 20:13