matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
Patryk:
x→0 sin3xctg5x=?
18 wrz 17:55
bdziumzde5:
cos 5x
sin 3x
1
sin3x *
=
*
* cos 5x =
sin 5x
1
sin 5x
3 sin 3x
5x
1
3
=
*
* cos 5x −−(x→0)−−> 3 *
* 1 =
3x
5 sin 5x
5
5
18 wrz 17:59
Patryk:
dzięki !
18 wrz 18:08