matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice dowod
Kris:
5
n
Jak udowodnic lim
x −>
∞
nie mam pomysłu
n!
18 wrz 16:48
ICSP:
hmm?
18 wrz 16:49
bezendu:
5
n
a
n
=
n!
a
n+1
lim
n→
∞
|
|=q
a
n
q=const q<1 to lim
n→
∞
=0
5
n
*5
n!
5
*
=
=0
n!(n+1)
5
n
n+1
18 wrz 16:53
Kris:
dzieki bezendu
wszystko jasne
18 wrz 16:54