matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kkdkdk
Patryk:
x→0
sin
2
x
x
(sinx)
2
=?
x
18 wrz 14:59
J:
sinx
=
*sinx
x
18 wrz 15:00
Patryk:
sinx
→1
x
sinx
=1 ?
x
w odp jest 0
18 wrz 15:02
J:
1*0 = 0
18 wrz 15:03
Patryk:
skąd 0 ?
18 wrz 15:06
J:
sinx
lim
x→
*sinx = 1*0 , bo : sinx → 0
x
18 wrz 15:07
Patryk:
dziękuję.
18 wrz 16:41