matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
niezależność liniowa
czaba :
witam. Proszę o pomoc w zadaniu. 1) Wykaż, że wektory x
1
=(−2,1) x
2
=(1,3) tworzą bazę przestrzeni R
2
. Wyznaczyć współrzędne wektora x=(5,−1) w tej bazie.
18 wrz 13:37
Janek191:
x = − 2* x
1
+ 1*x
2
18 wrz 13:50