matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz,
Kinga:
(
3
√
7
−
3
√
3
)(
3
√
49
+
3
√
21
+
3
√
9
) =
3
√
343
+
3
√
147
+
3
√
63
−
3
√
147
−
3
√
63
−
3
√
27
=
3
√
343
−
3
√
27
=
3
√
343
−3
3
√
3
Czy dobrze? na tym koniec?
18 wrz 11:09
J:
3
√
343
= 7 i
3
√
27
= 3
18 wrz 11:16