matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz sumę szeregu:
Zocha:
Oblicz sumę szeregu:
2
∑
3
n
17 wrz 23:59
Godzio:
Od n = 0 rozumiem? Suma nieskończonego ciągu geometrycznego:
1
1
2 *
= 2 *
= 3
1
1 −
3
2
3
18 wrz 00:11
Trivial:
= 2 * ∑ (1/3)
n
= ...
18 wrz 00:11