Zadanie z wektorów
baba: Dane są współrzędne kolejnych wierzchołków równoległoboku A=(−3,−2,0), B=(3,−3,1), C=(5,0,2).
Wyznaczyć współrzędne punktu D.
17 wrz 18:56
5-latek: W czym jest trudnosc
17 wrz 18:57
baba: WYznaczyłem wektory BC=[2,3,1], BA=[−6,1,−1], za D=(x,y,z).
Wektory AD=[x+3,y+2,z], CD=[x−5,y,z−2].
BA || CD i BC || AD. Podstawiłem do wzoru t=a1/b1 = a2/b2 = a3/b3 i mam problem z układem
równań
17 wrz 19:05
5-latek: Przepraszam to jest przestrzen a nie plaszyzna (nie pamietam )
17 wrz 19:08