rozwiąż równanie graficznie.
oki: rozwiąż równanie graficznie.
a) 2−|x+2| = x2
17 wrz 18:47
5-latek:
17 wrz 18:53
...:
17 wrz 18:54
lool: raczej nic mi po samym rysunku

nie wiem jak się do tego zabrać mógłby ktoś mi to wytłumaczyć
krok po kroku?
17 wrz 18:58
oki: raczej nic mi po samym rysunku nie wiem jak się do tego zabrać mógłby ktoś mi to wytłumaczyć
krok po kroku?
17 wrz 18:58
...:
nieletni na czerwono narysował wykres funkcji y=x2 a na czarno funkcji g=2−|x+2|
... nie dopowiedział co jest rozwiązaniem
17 wrz 19:02
...:
ja potraktowałem to troszkę inaczej i przekształciłem równanie do postaci
x2−2=−|x+2|
17 wrz 19:04
oki: okej tylko jak to wcześniej wyliczyć?
17 wrz 19:04
5-latek: Przeciez mialo byc graficznie a nie algebraicznie
17 wrz 19:04
...:
a co Ty chcesz wyliczać ... przecież te wykresy są elementarne
17 wrz 19:05
oki: y = 2−|x+2|
g= x2
no i tabelka z podstawianiem cyfr. tylko że nie wiem jak wzór y=2−|x+2| będzie wyglądał po
opuszczeniu wartości bezwględnej
17 wrz 19:08
...:
to w której to klasie jesteś, że potrzebujesz tabelkę

?
17 wrz 19:13
oki: nieważne, pytam jak będzie wyglądał wzór po opuszczeniu wartości bezwględnej
17 wrz 19:15
...:
h(x)=x+2 ....to wykres prostej
z(x)=|x+2| ... to co pod osią Ox ...nad oś
itd
17 wrz 19:18