2,4,8,16,32,64,128,256,512,1024 −−−−− n = 10
S10= ......... weż "maszynkę' i licz
( gdyby to było pytanie na teście ,
to tak szybciej wyliczyłbyś , niż za pomocą ciągów
( bo tych składników jak widać jest tylko dziesięć
lub:
| qn−1 | ||
S10= a1* | =..........
| |
| q−1 |
Jak widać :... młodzi balują , a my odrabiamy za nich ...."prace domowe "
Ech, co za czasy
Dobranoc, Miłych snów życzę
Teraz idę zagrać w brydża , coś dla swojej przyjemności też trzeba zrobić
Miłego wieczoru Godzio
Myślę ,że jeszcze tu zajrzę , za jakiś czas