matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz log_6 u{p{36} 3-ciego stopnia}{216}
Cersei:
Oblicz log
6
√
36
3−ciego stopnia
216
17 wrz 18:20
Janek191:
3
√
36
6
2
3
log
6
= log
6
= log
6
6
2
3
− 3
=
216
6
3
2
9
7
=
−
= −
3
3
3
17 wrz 18:58
5-latek:
1
Jest taki wzor log
a
n
√
k
=
log
a
k
n
17 wrz 18:59